Renault Taliant, Loganul turcesc, fotografiat în probe la București

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

O altfel de Dacia Logan a fost surprinsă în București. Este vorba despre versiunea sa pentru Turcia, care se numește Renault Taliant.

Dacia Logan este deja o mașină europeană. Nu doar cu numele, ci și cu ceea ce oferă. Sedanul produs la Mioveni este o mașină accesibilă, cu dotări corecte, cu motoare moderne, demnă de parcul auto al anului 2022.

Popularul model este acum la cea de a treia generație. Actuala generație a Daciei Logan a fost lansată pe piață în anul 2020, aducând îmbunătățiri pentru modelul românesc. Există motoare noi, aspectul este nou și, din această toamnă, Dacia va avea o nouă identitate vizuală.

Așa cum spuneam, modelul românesc este foarte popular, atât de popular încât se vinde și sub alte identități.

Dacia Logan ajunge și în Turcia sub forma lui Renault Taliant

Dacia Logan nu se produce doar sub sigla brandului autohton. În trecut, Loganul se vindea în Turcia sub de numirea de Renault Symbol. Actuala generație a Daciei Logan se vinde în Turcia sub denumirea de Renault Taliant. Compania franceză a decis să facă uz de notorietatea brandului Renault în Turcia.

Există anumite diferențe față de varianta produsă de Dacia, prima fiind că nu sunt produse în același loc. În timp ce Loganul este contstruit în România, Taliant se fabrică în Turcia, la uzina din Oyak din Bursa.

Din punct de vedere al aspectului, mașina a primit o parte frontală specifică modelelor franțuzești. Partea frontală se remarcă prin logo-ul de dimensiuni mari și farurile care integrează forma literei C. Portierele diferă și ele de cele ale Daciei Logan. În partea din spate există stopuri noi, tot în forma literei C.

Interiorul diferă și el, având un volan diferit, în trei spițe și o altă selecție de materiale.

Aceleași motorizări și pentru Turcia

Clienții din Turcia vor primi aceeași gamă de motorizări pe care o primim și noi. Motorul 1,0 SCe cu 65 de cai și transmisie manuală vine în echiparea de bază. Mai există și motoarele de 1,0 și 90 de cai sau 1,0 cu 100 de cai. Cel din urmă vine și cu GPL. De asemenea, se poate opta și pentru o cutie automată de tip CVT.

Un Taliant de bază începe de la aproximativ 22.000 de euro, în timp ce echiparea superioară pornește de la aproximativ 29.000 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide