Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi să cumpere Fiat Chrysler

Autor: Ştefan Stan 27 mart. 2019 Știri auto
Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi să cumpere Fiat Chrysler

Renault îşi propune să reînceapă discuţiile cu Nissan în următoarele 12 luni, ca un prim-pas în crearea unui conglomerat auto major. Planul lor include şi o ofertă de achiziţie pentru Fiat Chrysler, potrivit unui raport Financial Times, citat de Bloomberg. crearea noii alianţe, care va fi condusă de preşedintele Renault Jean Dominique Senard, a crescut încrederea că cele două companii pot înainta procesul de fuziune.

Un nou conglomerat format prin unirea Renault, Nissan, Fiat şi Chrysler ar putea crea un producător auto capabil să concureze împotriva giganţilor precum Volkswagen şi Toyota. 

Fiat Chrysler a anunţat deja că doreşte un parteneriat sau o fuziune, iar preşedintele grupului, John Elkaan, s-a întâlnit cu alţi rivali precum Peugeot, pentru discuţii în vederea unui deal. Acţiunile Renault au crescut cu 3,3% în Paris, în timp ce acţiunile Fiat au sărit cu 3,8% în Milano după anunţ. 

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide