Reţea de socializare pentru maşini: simTD

Autor: Tudor Rus 07 aug. 2012 Știri auto

Cu ajutorul tehnologiei de comunicare avansate, Safe Intelligent Mobility  îşi propune să realizeze o reţea virtuală prin care mai multe maşini să fie conectate între ele. Aceste legături între mai multe vehicule participante la trafic vor facilita transferul de date de la o maşină la alta, conducătorii auto putând astfel beneficia de informaţii despre situaţia traficului, condiţiile de drum precum şi de notificări în legătură cu eventuale incidente în trafic.

Cercetarea a pornit din iniţiativa mai multor constructori auto ca Audi, BMW, Daimler, Ford, Opel sau Volkswagen şi este dezvoltat în parteneriat cu Bosch, Continental şi Deutsche Telekom. Totodată, este pentru prima dată când fiabilitatea proiectului este testată la scară largă prin utilizarea sistemului de schimb de informaţii între maşini sau Car2Car împreună cu cel de management central sau Car2X.

Sistemul este conceput în aşa manieră încât permite maşinilor să realizeze schimburi de date nu doar între ele ci şi către o unitate centrală. La teste vor participa 450 de şoferi şi 120 de maşini care vor contribui la crearea unei reţele sociale în timp real. Prin intermediul acestei reţele, fiecare şofer va avea la dispoziţie informaţii privind condiţiile meteorologice, limite de viteză, lucrări rutiere şi disponibilitatea locurilor de parcare.

Mai mult, informaţiile pot fi folosite şi în alte oraşe, iar sistemul poate gestiona automat traficul prim schimbarea dinamică a luminilor de trafic. Pilotul automat va putea fi controlat cu ajutorul sistemului de navigaţie iar maşina va „învăţa” traseele şi le va putea configura ulterior

VEDEŢI UN ASEMENEA SISTEM IMPLEMENTAT ÎN ORAŞELE DIN ROMÂNIA?

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide