Romanian Extreme Adventure, Buzău 2009 – prolog… întrerupt

Autor: Oraan Mărculescu 28 iun. 2009 Știri auto

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Prologul a început cu cei pe două roţi…

Offroad Romanian Extreme Adventure 2009 – Prolog, moto de pe tare.ro

 

… a continuat cu ATV-urile şi quad-urile…

Offroad Romanian Extreme Adventure 2009 – Prolog, ATV and quad de pe tare.ro

 

… şi s-a terminat cu maşinile, dintre care numai câteva au evoluat, fiind întrerupte de furtună.

Offroad Romanian Extreme Adventure 2009 – Prolog, auto de pe tare.ro

VEZI AICI TOATE FILMĂRILE DE LA ROMANIAN EXTREME ADVENTURE 2009

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Rivalitati serioase la motoPrima parte a zilei de sâmbătă s-a consumat destul de agitat în centrul oraşului Buzău, unde au sosit toţi concurenţii. La orele amiezii, aceştia au plecat spre trialul amenajat la Mărăcineni, unde publicul a fost prezent în număr foarte mare, pregătit pentru un show cu toate ingredientele.

Gradul de dificultate al traseelor amenajate nu a fost prea mare, deoarece, să nu uităm, urmează 6 zile de probe grele în traseele din munţi, aşa încât nici un concurent nu avea de gând să rişte integritatea maşinii încă din prima zi a acestui maraton offroad, Romanian Extreme Adventure 2009.

Soarele puternic a făcut ca traseul să fie foarte prăfos şi uscat, condiţii destul de bune pentru ca participanţii să adopte un stil alert. Primii au fost motocicliştii, ATV-urile şi quadurile, mai întâi categoria open, iar apoi old-boys (la moto) şi extrem. Pentru ca trialul să nu dureze aşa de mult, zecile de motociclişti înscrişi în această competiţie au intrat în traseu în grupe de câte doi sau patru, lucru care, în câteva rânduri, a dus şi la un nivel ridicat al rivalităţilor, cu depăşiri spectaculoase şi "luat faţa" la limită.

Trial intrerupt de furtunaPe nesimţite, timpul a trecut şi arşiţa a început să fie diminuată, la orizont apărând nori ameninţători, care prevesteau furtuna. Aceasta nu s-a lăsat prea mult aşteptată, iar, spre finalul secţiunii moto şi ATV, vântul puternic a făcut ca o mare parte a publicului să plece din zonă. Astfel că startul în trial pentru categoria auto, open şi extrem, a mai consemnat prezenţa doar a foarte puţini spectatori.

Totuşi, furtuna rapidă care s-a abătut asupra Mărăcineniului nu doar a rărit drastic numărul spectatorilor, ci le-a pus beţe în roate şi piloţilor de pe maşini, mai ales celor de la extrem. Aceştia s-au văzut puşi în imposibilitatea de a escalada ultima porţiune a traseului fără a apela la troliu, ceea ce i-a făcut pe majoritatea dintre ei să nu mai intre în trial – acesta riscând să se transforme, din cauza pantelor foarte alunecoase, într-un concurs de troliere, care ar fi dus la depăşirea timpului maxim permis.

În concluzie, participanţii au decis să renunţe la proba de trial datorită condiţiilor precare, iar organizatorii au întrerupt proba de trial, şi pe fondul lipsei publcului – căruia îi este dedicată o astfel de manifestare sportivă în primul rând. Astfel, ordinea de start la categoria auto, atât pentru open, cât şi pentru extrem, urmează să fie decisă prin tragere la sorţi înaintea startului de duminică dimineaţa.

Per total, trialul din deschiderea etapei de offroad Buzău 2009 a fost unul de dificultate mică, însă capriciile vremii anunţă o perioadă foarte dificilă pentru participanţi, condiţiile atmosferice în munţi anunţându-se foarte schimbătoare.

Cu alte cuvinte, ne aşteaptă o săptămână plină de adrenalină la Romanian Extreme Adventure 2009.

VEZI PE PAGINA URMĂTOARE FILMĂRILE DE LA PROLOG

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide