Ruşii lansează primul lor coupe cu 4 uşi: TagAZ Akvella

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Știri auto

Compania auto TagAZ nu se numără printre cele mai importante din Rusia, dar lucrurile s-ar putea să se schimbe în curând, deoarece planurile lor ambiţioase includ şi realizarea primului coupe cu 4 uşi din fosta URSS: TagAZ Akvella. Pentru moment, avem foarte puţine informaţii şi imagini, modelul urmând a fi lansat în cursul acestei luni în mod oficial.

TagAZ Akvella este primul coupe cu 4 usi produs in Rusia

Primul lucru pe care îl remarcăm este designul suficient de pertinent pentru a nu atrage prea multe critici. TagAZ Akvella are un bot ascuţit, care reuşeşte să inspire sportivitate prin farurile relativ agresive şi aripile bombate, iar montanţii faţă sunt vopsiţi în negru, ceea ce aduce în peisaj o oarecare alură de carlingă.

A doua pereche de portiere are dimensiuni mai mici, iar decuparea nu e chiar fericită ca aspect, dar, per total, forma laterală a lui TagAZ Akvella reuşeşte să inspire ideea de coupe cu 4 uşi – sau, dacă vreţi hatch-coupe cu 5 uşi, cam ca în genul lui Porsche Panamera sau Audi A7 (deşi comparaţia poate părea exagerată…).

TagAZ Akvella promite un pret de numai 9.500 euro

Spatele maşinii este destul de simplist ca linii, dar faptul că plafonul şi hayonul sunt vopsite în negru, în timp ce luneta este foarte îngustă, îi conferă un aer suficient de sportiv maşinii. Interiorul se doreşte şi el sportiv, dar se observă cu uşurinţă că layoutul comenzilor aminteşte de modele ale anilor ’90, iar calitatea materialelor pare îndoielnică din aceste prime imagini.

Despre partea tehnică nici o informaţie, însă marele atu al lui TagAZ Akvella se pare că va fi preţul de 387.500 de ruble – aproximativ 9.500 euro. Bani pentru care cei 1.500 de clienţi care au depus deja comanda pentru un TagAZ Akvella vor avea la dispoziţie o maşină relativ sportivă, cu un echipament standard suficient de bun (ABS, dublu-airbag, aer condiţionat sau scaune încălzite).

CUM VI SE PARE NOUL CUOPE CU 4 UŞI RUSESC?
Comentarii
Inchide