S-a vândut primul Nissan Juke-R de serie

Autor: Tudor Rus 17 oct. 2012 Știri auto

Dacă acum ceva timp conceptul Juke-R al celor de la Nissan făcea furori pe internet, a venit vremea ca primul model de serie să fie testat şi pregătit pentru livrare. Iar noul proprietar a fost nevoit să scoată din buzunar cel puţin 500.000 de euro pentru a beneficia de SUV-ul realizat pe platforma sportivei GT-R.

Graţie inginerilor de la Nissan Technical Centre Europe, versiunea de serie este mai puternică decât conceptul. Astfel, propulsorul bi-turbo de 3.8 litri de pe primul model de serie scoate 545 CP, permiţând astfel o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde şi o viteză maximă de 275 km/h. Mai mult, modelul de serie vine cu un look schimbat faţă de cel al conceptului, aspect de care s-au ocupat designerii de la Nissan Design Europe din Londra.

„Spoilerele şi pragurile laterale de pe modelul Juke-R au fost reconcepute, proces care în mod normal necesită o perioadă lungă de timp datorită folosirii machetelor de mărime naturală. Totuşi, am reuşit să micşorăm această perioadă folosind un sistem compus dintr-un proiector 3D şi un perete de proiecţie, dezvoltând astfel un proces de modelare 100% digital care a permis oferirea unor trăsături autentice de supercar modelului Juke-R”, a declarat Darryl Scriven, Digital Team Manager în cadrul Nissan Design Europe.

Printre retuşurile aplicate caroseriri lui Juke-R se remarcă şi partea din faţă mai definită, inserţiile de carbon pentru prizele de aer şi difuzorul spate. Compania a mai anunţat că în vreme ce primul client Juke-R îşi aşteaptă noua maşină, producţia celui de-al doilea model se află în plină desfăşurare.

PENTRU A VĂ CREA O IMPRESIE DESPRE PRIMUL JUKE-R DE SERIE, ACCESAŢI GALERIA FOTO ŞI MATERIALUL VIDEO DE MAI JOS 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide