Să produci mâncare pentru câini poluează mai mult decât maşinile

Autor: Andrei Nan 08 aug. 2012 Știri auto
Să produci mâncare pentru câini poluează mai mult decât maşinile

La prima vedere pare un lucru absolut hilar însă, conform unor cercetători din Noua Zeelandă câinii poluează mai mult dacât maşinile. Cei doi cercetători (Robert şi Brenda Vale) au ajuns la această concluzie luând în calcul un câine de dimensiuni medii. Acesta consumă aproximatix 90 de grame de carne şi 156 de grame de cereale la fiecare 300 de grame de mâncare solidă destinată patrupedelor.

Plecând de la aceste premise, cercetătorii au calculat cât este necesar pentru a produce mâncarea câinelor. Din calcule a reieşit că este nevoie de o suprafaţă de 0,84 de hectare.

Mai departe, cei doi au calculat că o Toyota Land Cruiser echipată cu un propulsor de 4,6 litri şi care face aproximatix 10.000 de km pe an utilizează anual 55,1 gigajouli. Acest lucru se traduce printr-o amprentă ecologică de doar 0,41 hectare, fiind aproximativ jumătate decât a unui câine.

„Nu spunem că SUV-urile sunt bune, dar am găsit interesat să aratăm impactul animalelor de companie asupra mediului, acestea fiind cam nebăgate în seama”, a declarat Robert.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide