Salariu gigantic pentru boss-ul Volkswagen

Autor: Alexandru Banu 07 feb. 2017 Știri auto
Salariu gigantic pentru boss-ul Volkswagen

Să fii boss e mare treabă. Mai ales la Volkswagen, unde e o tulburare general după scandalul diesel (dieselgate). Oamenii au intrat prin puşcării, au distrus dovezi ca-n filmele cu mafioţi, acum sunt judecaţi, dar totuşi sunt producătorul numărul unu mondial. Asta înseamnă să fii boss. Cum spune o vorbă, morţii cu morţii, vii cu vii, compania trebuie să meargă înainte, iar responsabilitatea spălării imaginii e colosală în momentele astea.

Aşa că, nu e chiar o bagatelă să fii şeful celui mai mare producător de maşini din lume. Motor1 scrie că anul trecut, bugetul de salarii pentru şefii cei mari a fost de 63 de mil. de euro (parte din bonusuri). Anul acesta, salariile vor fi fixe, iar bonusurile vor fi în concordanţă cu dividendele. Şeful cel mare (Matthias Mueler) va lua fix 10 mil. de euro, iar cei de sub el, tot p’acolo.

Conform noului plan de salarizare, salariile fixe sunt mai mari, însă bonusurile vor fi mai mici, în concordanţă cu dividendele, implicit valoarea de piaţă a concernului, conform Handelsblatt şi Reuters care au preluat o declaraţie de la Volkswagen.   

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide