Sau de ce Audi şi BMW trebuie să repete istoria ca să fie peste Mercedes.

Autor: Alexandru Banu 27 dec. 2016 Știri auto

Mercedes, Audi şi BMW. Asta e formularea corectă dacă ar exista un clasament de la 1 la 3 pentru mărcile germane. Cât de rapide, agresive sau tehologizate ni se par acum BMW şi Audi – poate mai tehnologizate decât Mercedes – doar unul e Mercedes. E ca şi cum Veyron e peste Ferrari, dar nu e, de fapt. Sunt câteva brand-uri enorme cărora nu ai cum să le rezişti, pe care nu ai cum să le contrazici. Chiar şi atunci când poate produsele tale sunt mai bune din toate punctele de vedere. Pentru că în spatele brand-urilor consacrate precum Mercedes, Ferrari, Lego sau Sony, există o istorie care le-a cerut mereu în faţă, mereu numărul 1. Au fost acolo la timp şi au livrat produse de top. Când a trebuit, când a fost nevoie. 

Este motivul pentru care cei mai mari oameni de stat din Europa (mai ales Europa) au ales Mercedes. Dictatori sau băieţi buni, nu au avut niciodată problema banilor, ci doar pe cea a calităţii. Au ales mereu şi simplu ce-i mai bun. Iar alegerile celor mai cunoscuţi oameni din istorie au promovat mai departe brand-ul. L-au dus într-o poziţie greu de prins pentru concorenţă. Poate Nokia este singurul contraexemplu de brand incapabil să rămână numărul 1, însă deschidem o discuţie de prisos pe ProMotor.ro. Nu e cazul Mercedes.

Acest Mercedes-Benz 600 Pullman (precursor S Klasse) se vinde la o licitaţie din ianuarie, în Arizona, la casa de licitaţii Sotheby’s. Nu are preţ de start. Are însă o poveste care deschide uşile istoriei. Între 1963 şi 1981, Mercedes a produs fix 2677 de limuzine Pullman 600, din care 428 modele lungi (cu ampatament mai mare), iar din acestea doar 304 au fost cu 4 uşi. Acest model este unul cu 4 uşi, cel mai rar dintre toate 2677. Restul erau cu 6 uşi. Maşinile aveau 3.3 tone greutate şi un motor serios pentru acest gabarit: 6.3 litri, V8 şi 245 de cai putere. Şi acum sunt mulţi, însă imaginaţi-vă ce însemnau peste 200 de cai acum jumătate de secol. După ce a cumpărat exact maşina din galeria foto, proprietarul i-a mai adăugat nişte jucării, aşa cum ar fi un televizor Sony (exact ceea ce spuneam despre cei mai buni) şi un sistem de sunet Panasonic (acelaşi gând pentru cei mai buni).

MERCEDES PULLMAN 1968 (GALERIE FOTO)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide