Seat Ibiza – motor diesel nou

Autor: Oraan Mărculescu 28 apr. 2009 Știri auto
Seat Ibiza – motor diesel nou

SEAT Ibiza va disponibil începând cu a doua jumătate a anului cu motorul 1.6 TDI CR de 90 CP, atât pentru versiunea cu 5 uşi, cât şi pentru cea SC. Pentru prima dată, modelul producătorului spaniol va fi echipat cu sistemul common-rail, care oferă performanţe superioare pentru propulsor şi reduce semnificativ nivelul de zgomot produs, consumul de carburant şi emisiile CO2.

Motorul 1.6 TDI CR care dezvoltă 90 CP este o opţiune atractivă între propulsorul actual de 80 CP 1.4 TDI şi cel 1.9 TDI de 105 CP, înlocuind motorul 1.9 TDI de 90 CP, şi reprezintă punctul de plecare în procesul de preluare a sistemului common-rail pentru gama Ibiza. Disponibil cu o cutie de viteze manuală în 5 trepte, noul propulsor este echipat cu filtru de particule disel (DPF) şi respectă standardele normei de poluare EU5, care vor deveni obligatorii din anul 2010.

Valorile remarcabile pentru performanţele modelului vorbesc de la sine şi, în combinaţie cu reducerea suplimentară a nivelului de emisii şi a consumului de carburant, fac din Ibiza unul dintre cele mai ecologice modele din clasa sa. Modelul prezintă un cuplu de 230 Nm la 1.500 – 2.500 rpm, un consum mixt de numai 4,2 l/100 km şi un nivel de emisii CO2 de 109 g/km.

Echipat cu acest propulsor, modelul este disponibil cu acelaşi nivel de dotări standard şi opţionale ca restul gamei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide