Seat revine pe profit în 2007

Autor: Cosmin Iordache 17 mart. 2008 Știri auto
Seat revine pe profit în 2007

Profitul operaţional înregistrat de constructorul spaniol în anul precedent a fost de 8 milioane de euro. O valoare ce poate părea nesemnificativă pentru un constructor de talie europeană, dar performanţa spaniolilor nu este de neglijat, dacă ţinem cont că în 2006 au înregistrat o pierdere record de 150 milioane de euro. Secretul revirimentului financiar a constat în restructurări masive. Veniturile companiei au crescut cu 0,4% la 5,89 miliarde euro.

În ciuda plusurilor înregistrate în situaţille financiare, producţia a scăzut cu 2,3% până la 413.000 unităţi. Cu toate că Seat a pierdut constant bani începând cu 2005, mai marele Volkswagen, Martin Winterkorn, este încă încrezător în viitorul mărcii. Planurile companiei prevăd dublarea producţiei şi extinderea gamei la peste 40 de modele până în 2018. Pătrunderea pe pieţel din China, India şi Brazilia reprezintă alt punct de atins, în planul strategic al constructorului spaniol.

Introducerea noului Seat Ibiza, ce a frânt inimi sub denumirea de  Bocanegra la Salonul de la Geneva ar putea fi un alt factor de natură să stabilizeze situaţia financiară a constructorului spaniol.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide