Şefii companiei germane au spus că pun punct unei ere

Autor: Alexandru Banu 29 apr. 2017 Știri auto
Şefii companiei germane au spus că pun punct unei ere

Ne-am bucurat când au apărut cutiile du dublu-ambreiaj şi parcă la cât de mult conducem în oraş, nici nu mai vrem să auzim de cutie manuală. Pentru două-trei ieşiri pe an cu maşina, cutia manuală rămâne un moft pentru fanaticii sportivităţii. Dar să dispară cu totul … parcă deja simţim cum se scurge o lacrimă pe obraz.

Peter Quintus, vicepreşedinte pe vânzări şi marketing la divizia BMW M, a vorbit în Shanghai pentru Carbuzz despre viitorul transmisiilor BM – cu sau fără „M” în coadă. Ce cutii vom avea pe maşinile BMW în 5-6 ani, iar răspunsul este clar: automate! Cu sau fără dublu-ambreiaj? Fără! Întrebarea nu e dacă dispar cutiile manuale şi cele automate cu dublu-ambreiaj din opţiuni, “ci când vor ieşi cu totul din schemă” – Peter Quintus, VP Marketing şi Vânzări BMW M.

În 6 ani vor să scape nemţii de ele. Prima pe listă e cutia manuală, apoi DCT – ul (echivalentul DSG – ului la care Audi are deja alternativă pe S5 şi RS5 – cutia automata cu 8 trepte, cu convertor de cuplu). Quintus a spus că “DCT – ul avea cândva două avantaje: era uşoară şi schimba repede. Acum nu mai e atât de rapidă comparativ cu noile cutii automate mai bune şi mai deştepte”.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide