Sistemul care-ţi blochează telefonul când eşti la volan: Scosche cellCONTROL

Autor: Oraan Mărculescu 23 ian. 2012 Știri auto

La americani vorbim de un adevărat război declanşat de autorităţi împotriva utilizării telefonului de către şoferi, în timpul condusului – în special tinerii tind să folosească telefonul pentru SMS-uri sau chiar navigare pe internet în timp ce conduc, de multe ori rezultatele ducând la accidente grave.

Nu e de mirare că au apărut firme care propun astfel de sisteme, care blochează telefonul mobil în timp ce conduci. Acum ceva vreme am vorbit despre aplicaţia Cell Cease, care putea fi instalată pe orice telefon – dar şi „hackuită”. Aşa încât specialistul Scosche vine acum cu un dispozitiv cellCONTROL, mai sigur (spun ei).

Scosche cellCONTROL utilizeaza conexiunea Bluetooth pentru a bloca telefonul

Utilizând conexiune Bluetooth, dispozitivul cellCONTROL pur şi simplu blochează telefonul când maşina e în mişcare, aşa încât nu mai poţi da şi primi apeluri, nu mai poţi folosi SMS-uri, nici să navighezi pe internet, dar este blocată şi utilizarea camerei telefonului.

Sistemul este activat online, dar este necesară şi instalarea pe telefonul mobil a unei aplicaţii speciale (deci pot apărea aceleaşi probleme de „hackuire” ca la Cell Cease). Device-ul mai are particularitatea că poate debloca anumite funcţii ale telefonului în momentul în care este detectată utilizarea unui sistem hands-free.

Aşadar, aviz părinţilor care vor să-şi ştie în siguranţă copiii cu permis de conducere, dar şi cu iPhone. Pe de altă parte, cellCONTROL e, clar, încă un duşman al generaţiei facebook pe patru roţi…

Un nou dusman al generatiei facebook pe patru roti

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide