Skoda Octavia – aniversare de 50 de ani

Autor: Cosmin Iordache 03 feb. 2009 Știri auto
Skoda Octavia – aniversare de 50 de ani

În urmă cu 50 de ani a fost produs primul automobil Octavia, modelul care se bucură în prezent de cel mai mare succes în cadrul gamei Škoda. Producţia de serie a acestui model a început în luna ianuarie a anului 1959, înlocuind modelul Škoda 440, cunoscut sub denumirea de Spartak.

În istoria de după 1989, denumirea a revenit în actualitate, iar Skoda Octavia a fost primul model creat în regie proprie după ce Škoda a devenit parte a concernului VW. Pregătirile au început încă din 1992, când a fost creat primul prototip. În 1996, Octavia a fost prezentată publicului, doi ani mai târziu fiind lansată şi varianta Combi, iar ulterior versiunea cu tracţiune integrală.

În anul 2000 a fost lansată o versiune modernizată, produsă şi în prezent sub denumirea Octavia Tour. În februarie 2004 a fost prezentată publicului cea de-a doua generaţie a modelului Škoda Octavia, iar în anul 2008 versiunea modernizată a acesteia.

Până în prezent, cel mai mare producător de automobile din Cehia a comercializat la nivel mondial peste două milioane de unităţi ale modelului Škoda Octavia. Škoda Auto oferă în prezent o gamă extinsă de echipare, inclusiv versiunea sport Škoda Octavia RS şi derivata 4×4 Scout.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide