Studiu: Plăteşte-mă şi nu mai depăşesc viteza!

Autor: Andrei Nan 25 iun. 2012 Știri auto
Studiu: Plăteşte-mă şi nu mai depăşesc viteza!

Autorităţile americane se pare că au găsit cea mai eficientă metodă de a determina participanţii la trafic să respecte limitele de viteză. În America peste 12.000 de oameni mor anual din cauza vitezei. Autorităţile au încercat diverse metode, însă nici una nu a avut efectul scontat.

Au montat indicatoare care arată viteza fiecărei maşini în parte. Fără efect. Au montat radare fixe…Şi ce dacă. Au pus poliţişti pe cele mai importante şosele…Din nou fără prea mare efect.

Conform unui studiu, se pare că, cea mai eficientă formă de convingere este plata. Se montează un aparat GPS în maşină, aparat care monitorizează viteza de deplasare a maşinii, iar dacă şoferul nu depăşeşte o săptămână viteza legală primeşte un bonus de 25 de dolari. Dacă subiecţii studiului depăşesc viteza legală cu 5-8 mile/h pierd 3 cenţi, iar dacă depăseşc cu 9 mile/h sau mai mult atunci aceştia pierd 6 cenţi.

Studiul este comandat de National Highway Traffic Safety Administration, iar rezultatele până în acest moment arată că este o metodă eficientă de a convinge oamenii să nu mai depăşească viteza legală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide