Subaru aduce primul diesel boxer în România

Autor: Cosmin Iordache 19 iun. 2008 Știri auto

Subaru Legacy DieselNoul motor combină cu succes tehnologia Subaru Boxer cu avantajele unui motor diesel clasic, consum redus de combustibil şi emisii de dioxid de carbon diminuate. Primele modele echipate cu noul motor sunt Legacy şi Outback, disponibile în reţeaua naţională de dealeri autorizaţi Subaru Motors Trading.

Propulsorul Boxer Diesel se anunţă compact, uşor şi robust, cu un nivel redus al vibraţiilor şi al zgomotelor, fiind construit din aliaj de aluminiu şi aplică principii de funcţionare similare cu cele ale motorului Boxer pe benzină. Mai mult, senzaţia de sportivitate datorată unui răspuns de excepţie al acceleraţiei este încă o caracteristică ce perfecţionează această combinaţie. De asemenea, construcţia sa conduce la o utilizare eficientă a combustibilului, în segmentull 4×4 din România.

Subaru OutbackRaţionamentul pentru care Subaru a proiectat acest motor are la bază interesul crescut al publicului pentru unităţi ecologice şi cu un consum scăzut de combustibil. "Subaru a creat noul motor Boxer Diesel ca răspuns la orientarea cerinţei pieţei auto către automobile diesel. Pe piaţa din Europa în special, datorită canalizării atenţiei către mediul înconjurător şi către economie, motoarele diesel sunt din ce în ce mai apreciate, fiind economice şi potrivite condiţiilor de trafic de aici. Luând toate acestea în considerare, Subaru şi-a propus să construiască un motor diesel, fără însă a sacrifica atributele cheie Subaru şi nici aşteptările clienţilor" a declarat Stavros Kanonopoulos,  General Manager Subaru Motors Trading Romania.

Preţurile pentru Legacy  şi Outback, dotate cu noile propulsoare în reţeaua naţională de dealeri autorizaţi Subaru Motors Trading încep de la 28.332 Euro DDP (Legacy) şi 30.226 Euro DDP (Outback). Pentru acest an, Subaru speră să atingă o cotă de 700 de unităţi vândute, ponderea noilor motorizări în total urmând să fie importantă.

Subaru Boxer Diesel
Caracteristici boxer orizontal, în 4 cilindri, în 4 timpi,
Sistemul de distribuţie Doi arbori cu came în cap (DOHC)
Capacitatea cilindrică:  1998 cc
Puterea maximă:  110kw (150PS) / 3.600rpm
Cuplul maxim 350Nm (35,7kgfm) / 1.800rpm
Raportul de compresie:  16.3
Consum de combustibil (valori pentru Subaru Outback)
Urban 7,1 (7,2) l/100km
Extraurban 5,1 (5,2) l/100km
Mixt 5,8 (5,9) l/100km

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide