Tare am vrea să ştim cum vor arăta croissantele viitorului (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 21 sept. 2017 Știri auto

Francezii au fost mereu o referinţă pentru design. Nu numai că au 2 centre de expoziţii pe metru pătrat în Paris, ci şi pentru că fac nişte concepte atât de frumoase că te întrebi de ce nu ies la fel şi maşinile de serie. Lăsând gluma la locul ei, Renault, Citroen şi Peugeot au avut cel puţin câte un model iconic în istorie şi linia actuală e în cerinţele lumii noi.

Mărcile din auto au cam anual, fiecare, concursuri pentru designeri din care îşi şi recoltează viitoarele minţi luminate plătite să facă maşini pe placul nostru.

Anul acesta, Renault şi colegiul de artă Central Saint Martins cu colaborat într-o competiţie cu tema – care alta decât asta – maşina viitorului. 

La această ediţie din 2017 a câştigat modelul Float, pe care îl vedeţi ca pe un compus din 3 bile gigantice. Unii ar putea spune că seamănă cu o furnică, alţii ar privi căscaţi, noi suntem uimiţi dar cu o lacrimă pe obraz după maşinile oldschool. Ştim că sfârşitul e aproape. 

Yuchen Cai e creatoarea proiectului şi a pornit de la o sferă care levitează (conform tehnologiei Maglev – magnetic levitation), apoi a dus ideea la capăt după două săptămâni la studioul de design Renault, din Paris. Acesta a fost şi premiul.

Ansamblul este pentru două persoane, însă mai pot fi adăugate bile printr-o conectare şi deconectare tot magnetică, precum principiul de mişcare. Comanda pod-ului se face prin smartphone. Vehicolul ciudat de dubios e, bineînţeles, autonom.

Într-un trafic ideal plin de Float—uri deştepte, aceste maşinuţe plutitoare ar comunica între ele, ar avea geamuri heliomate în caz că vreţi intimitate şi cam asta ar fi. Un smartphone care levitează mai mult decât o maşină care se conduce.

În finală au mai fost două concepte, Flo (care nu e departe de Float cu mai nimic, în afară de roţi) şi Vue (după o idee de animal de companie). Primul dintre cele două a fost gândit de Stephanie Chang Liu, iar al doilea de către Tuna Yenici (toţi 3 francezi şi englezi 50-50).

Naţionalităţile câştigătorilor spun multe despre cât au evoluat lucrurile şi imaginaţia în ţările pe care până acum le consideram inferioare civilizaţiei europene. Asta e o deducţie pe care am făcut-o pentru cei care desconsideră maşinile şi produsele asiatice. Deschideţi ochii şi priviţi departe!

CONCEPTELE RENAULT CÂŞTIGĂTOARE (GALERIE FOTO)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide