Tata Nano – lansată oficial

Autor: Cosmin Iordache acum 11 ani Știri

Britanicii de la Autoexpress sunt prima publicaţie europeană care a testat Tata Nano în Anglia. Conform englezilor, prima surpriză este interiorul, care poate găzdui patru adulţi şi a cărui calitate este mai bună decât te-ai aştepta, plasticul fiind decent, pentru banii pe care îi dai pe acest model.  

Motorul în doi cilindri nu este însă prea entuziasmant, având acelaşi sunet ca al unei maşini de tăiat iarba şi propulsând modelul până la 100 km/h în intervalul dintre două ere glaciare. Nu chiar, dar totuşi este nevoie de 30 de secunde pentru a atinge 95 km/h, viteza maximă fiind undeva peste 100 km/h. Versiunea pentru Europa va fi însă diferită, dar şi mai scumpă, şi va avea un comportament rutier îmbunătăţit.

Citiţi aici testul integral realizat de revista britanică AutoExpress

01.04.2009: UPDATE INFO

Tata Nano este oferită în 3 versiuni de echipare:

1. Tata Nano Standard – 2.217 USD: are bancheta spate rabatabilă, iar pentru vopseaua exterioară se poate alege dintr-o paletă de… trei culori

2. Tata Nano CX – 2.744 USD: are sistem de ventilare/încălzire, tapiţerie în două culori, servofrâne, torpedou (!), tetiere spate

3. Tata Nano LX – 3.347 USD: oferă în plus geamuri electrice faţă, faruri de ceaţă, închidere centralizată, vopsea metalizată, computer de bord, suport băuturi, suport încărcător telefon mobil

Nu doar atât, preţurile în India, pentru aceeaşi versiune, variază în funcţie de zona ţării, ajungându-se la diferenţe de până la 300 USD. Deci iată că mitul "maşinii de 2.000 de dolari" nu este materializat în practică. Cam la fel s-a întâmplat şi cu "maşina de 5.000 euro"…

26.03.2009: UPDATE VIDEO

Primul video-test cu noul Tata Nano a fost realizat chiar în India, de către britanicii de la Autocar, ale căror concluzii (surprinzător sau nu, pozitive) le puteţi vedea în videoclipul de mai jos:

 24.03.2009:

Tata Nano - spateNoul Tata Nano, cel mai ieftin automobil din lume, a fost lansat oficial în India. Preţurile pentru chilipirul automobilistic indian încep de la 100.000 de rupii, adică 2.000 de dolari sau 1.450 de euro. Aceasta este însă versiunea ce se va vinde strict în India şi ţările emergente asiatice, pentru restul lumii urmând să aibă un preţ mai mare în funcţie de dotări şi specificaţii. Deocamdată nu se ştie cât va costa modelul Tata Nano Europa, prezentat recent la Geneva.

Interesul pentru cel mai ieftin model fabricat vreodată este foarte mare şi pentru a determina ordinea în care se fac livrările se va face chiar o tombolă.

În prezent există 100.000 de unităţi, iar doritorii trebuie să depună un avans până la 25 Aprilie, după care vor fi traşi la sorţi. Cei care nu vor prinde una din cele 100.000 de unităţi îşi vor recăpăta depozitul cu o dobândă de 8,5%.

Tata Nano - interiorModelul de bază, Tata Nano Standard, va avea un motor de 624 cc în 2 cilindri, ce dezvoltă 33 CP cuplat la o cutie manuală cu patru rapoarte. Versiunea de bază va fi oferită în doar 3 culori, în timp ce versiunile CX vin în standard cu aer condiţionat, închidere centralizată şi 5 curlori, iar vârful de gamă, LX, va avea geamuri electrice, faruri de ceaţă şi eleron.

Tata Nano este produs la uzina din Sanand şi beneficiază de o garanţie de 18 luni sau 24.000 de kilometri. În viitor vor fi disponibile şi accesorii în ton cu Nano, cum ar fi telefoane mobile, ceasuri, tricouri, pentru eventualele fan club-uri care s-ar putea înfiinţa…deşi credem că este puţin probabil ca occidentalii să facă o pasiune pentru rudimentarul model.

 

Pagini: 1 2Comentarii
Inchide