Taxa auto – Băsescu intervine

Autor: Gabriel Grosoiu 11 mart. 2008 Știri auto
Taxa auto – Băsescu intervine

"Stimate domnule prim-ministru, având în vedere calitatea preşedintelui României de garant privind aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării, impusă prin art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă solicit să dispuneţi iniţierea şi adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea art. 214¹ – 214³ din Codul fiscal", se arată în scrisoarea trimisă de preşedinte premierului.

Mai mult decât atât, Traian Băsescu îi readuce aminte premierului Călin Popescu Tăriceanu că, în conformitate cu articolul 90 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene, între statele membre "sunt interzise taxele vamale la import şi la export sau taxele cu efect similar, în cazul de faţă, taxa de primă înmatriculare a autoturismelor şi autovehiculelor".

Preşedintele menţionează, de asemenea, că aceste prevederi au fost deja analizate de instanţele judecătoreşti competente de pe teritoriul României, care au evidenţiat că atât art. 214¹-214³ din Codul fiscal, cât şi pct. 31¹ şi 31² din Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal, intră în contradicţie cu legislaţia europeană, motiv pentru care au stabilit obligaţia statului român, prin direcţiile subordonate Ministerului Finanţelor, să restituie sumele încasate cu titlu de taxă pentru primă înmatriculare pentru autoturisme şi autovehicule, cu dobânda legală aferentă.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide