Taxa de primă înmatriculare rămâne valabilă până în 2013

Autor: Gabriel Grosoiu 29 sept. 2011 Știri auto
Taxa de primă înmatriculare rămâne valabilă până în 2013

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat miercuri, în cadrul unei dezbateri organizate la MAE, ca pana in 2013 se va aplica taxa de prima inmatriculare care exista şi în preyent. Cu toate acestea, Borbely a propus Parlamentului o reducere de 25% a taxei platite de cumpărător la prima vânzare, pentru toate maşinile înmatriculate după 1 ianuarie 2007.

„In legatura cu taxa auto, sa fie foarte clar: noi vom aplica deocamdata aceasta taxa auto care a existat si pana acum cu modificarile pe care le-am propus in lege. Eu sper ca Senatul si Camera Deputatilor sa adopte cat mai repede aceasta lege, care inseamna 25% reducere la taxa auto si, la prima vanzare a autovehiculelor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, va trebui sa fie platita de catre cumparator aceasta taxa„, a declarat Laszlo Borbely.

Planurile Ministerului Mediului prevăd eliminarea până în anul 2013 a taxei de primă înmatriculare, care va fi înlocuită cu o carte verde ce va certifica fradul de poluare al fiecărei maşini. Avantajul şoferilor este că noul proiect de lege propus de către Laszlo Borbely Parlamentului ar permite ca diferenţa de bani dintre viitoarea taxă de poluare şi cea valabilă începând cu 1 iulie 2008 va putea fi restituită. Taxa se va calcula după criterii ca emisiile de CO2, capacitatea cilindrică, precum şi deprecierea autoturismului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide