Tehhnologia prinde suta la oră pe maşinile germane

Autor: Alexandru Banu 29 iun. 2017 Știri auto

pWLAN – nu e o greşeală de scriere, ci o nouă invenţie digitală Volkswagen. Maşinile Volkswagen, apoi toate, vor comunica între ele prin acest hotspot integrat. Pe o rază de 500 de metri, şoferii vor afla între ei dacă “după colţ” – exprimarea dezvoltatorilor VW – e aglomerat sau dacă e vreun accident, ori vreo restricţie.

În funcţie de comunicarea dintre maşini, şoferii vor putea lua decizii de reorientare sau se pot pregăti pentru stat bară-la-bară. Johannes Neft, şef de dezvoltare pe un segment al maşinilor VW spune că tehnologia e o măsură de siguranţă până la urmă şi de evitare în timp util a unor neplăceri la volan. Tot el speră că pWLAN-ul va facilita informaţiile dintre maşini atât timp cât vor integra tehnologia şi alţi producători.

La lansare, în 2019, sistemul va anunţa situaţii de urgenţă, iar maşina va lua şi ea nişte aşa-zsie predecizii pe care i le va comunica şoferului. Un exemplu dat e gheaţa pe un anumit drum, iarna. Şoferul poate fi alertat cu câteva minute înainte să ajungă pe porţiunea de gheaţă pe care o maşină Volkswagen a fost deja. Astfel, el poate lua decizii de reducere a vitezei sau chiar de ocolire a zonei. La fel, echipajele de poliţie sau de intervenţie pot folosi această tehnologie pentru comunicare. 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide