Tesla Cybertruck spionat cu drona în timpul testelor (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu acum 7 luni Știri auto

Procesul de dezvoltare al versiunii de serie a camionetei electrice Tesla Cybertruck a intrat în faza finală. O versiune pre-producție a fost spionată recent în timpul testelor. În imaginile filmate pe circuitul de teste de la Fremont (California) se pot observa elemente stilistice specifice modelelor de serie.

Un ștergător unic pe tot parbrizul!

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, față de concept-car-ul Cybertruck prezentat în 2019, modelul din imagini se distinge printr-un ștergător unic pentru parbriz. Acesta pare să aibă o lungime de cel puțin un metru și se „odihnește” în poziție verticală în dreptul șoferului.

Elon Musk și-ar dori ca ștergătorul aerodinamic să fie retractabil. Dar, această opțiune nu pare fezabilă din punct de vedere al producției. Potrivit unor surse interne, Tesla ar lucra în prezent la ceea ce se numește un ștergător „electromagnetic”.

De asemenea, se remarcă oglinzile exterioare de mari dimensiuni, care vor fi înlocuite opțional cu camere video. Farurile subțiri de pe conceptul de acum doi ani, care se întindeau pe toată lățimea prototipului, au dispărut.

Ele au lăsat loc unor blocuri optice la fel de subțiri, dar individuale, care integrează tehnologie LED. Acestea nu mai sunt poziționate pe marginea capotei, ci mult mai jos, pe spoiler.

Perspectiva de sus asupra lui Cybertruck ne dezvăluie o planșă de bord foarte mare. Distanța de la parbriz până la locul șoferului pare să fie de peste un metru.

Producătorul american de vehicule electrice a strâns deja peste 1,3 milioane de comenzi pentru Cybertruck. Conform informațiilor oferite de Tesla, această cifră va asigura livrări pentru următorii patru ani.

Versiunea de producție a camionetei cu zero emisii Tesla Cybertruck este de așteptat să fie dezvăluită în toamna anului 2022. Producția la noua fabrică din Austin (Texas) ar putea debuta în primăvara anului 2023, la un ritm de producție de aproximativ 300.000 de unități pe an.

Sursa: Motorbiscuit


Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide