Teste preliminarii pe ploaie pentru Nissan Deltawing

Autor: Oraan Mărculescu 19 apr. 2012 Știri auto

După ce, la începutul primăverii, cei de la Nissan i-au surpins pe toţi anunţând parteneriatul cu cei de la DeltaWing şi ne-au arătat ineditul „batmobil” care va alerga în celebra cursă de anduranţă Le Mans 2012, iată că echipa este în febra testelor pe circuitele din Europa, după testele de pe circuitele americane.

Nissan DeltaWing - teste pe ploaie pe circuitul britanic Snetterton

Recent, Nissan DeltaWing şi-a demonstrat calităţile pe circuitul de la Snetterton, din Marea Britanie, unde piloţii Mario Franchitti şi Michael Krumm au demonstrat calităţile şi performanţele maşinii în condiţii de ploaie. De reţinut că maşina are jumătate din masa şi rezistenţa la înaintare a unei maşini sport tradiţionale din cursele Le Mans, aşa încât comportamentul lui Nissan DeltaWing s-a ridicat la aşteptările proiectanţilor.

Practic, datorită condiţiilor reale de aderenţă scăzută, Franchitti s-a concentrat pe testele ţinând de dezvoltarea pneurilor de ploaie, în timp ce Krumm a avut rolul de a contribui la încercările privind setările suspensiilor, frânelor şi transmisiilor, specifice încercărilor de pe pista de la Le Mans.

Nissan DeltaWing a beneficiat de conditii foarte bune pentru testele dinainte de Le Mans

„Întreaga echipă Nissan Deltawing se află într-un proces intens de învăţare. Testele din SUA au fost importante pentru început, însă maşina va concura în Franţa. Astăzi, echipa a experimentat condiţiile pe care le-ar putea înfrunta în iunie, aşadar, chiar dacă nu s-au distrat prea tare în ploaia din Norfolk, au avut parte de cel mai bun lucru pentru un proiect şi o maşină care trebuie să reuşească să finalizeze cursa”, a declarat Darren Cox, General Manager Nissan Europa.

Teste in tunelul aerodinamic pentru Nissan DeltaWing de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide