Topul arată ce vor şoferii pe maşini pentru confort şi siguranţă

Autor: Alexandru Banu 16 feb. 2018 Știri auto
Topul arată ce vor şoferii pe maşini pentru confort şi siguranţă

După cum trăiţi vremurile astea confuze, Google a devenit asistentul personal al fiecăruia din miliardele de oameni cu acces la internet. Aproape jumătate din planetă are acces la net. Poate chiar mai mulţi oameni. Orice vrei să faci, google-eşti, aşa cum s-a românizat expresia google search. Ai o răceală, afli de pe Google ce tip e, ce medicamente trebuie să iei, devii doctorul tău. Avem toţi tendinţa să devenim omniscienţi, cu tot cu specializare.

Google este o soluţie extraordinară când cauţi ceva, când vrei să afli păreri, când vrei să ştii de ce ai nevoie neapărat. Ştii cum e când ştii că ai nevoie de ceva, dar nu ştii de ce? Iată pentru ce e Google. Motorul de căutare a făcut un raport al căutărilor mondiale legate de maşini, pe trei ţări care dau trend-ul în consumul auto – Germania, Japonia şi SUA.

Despre americani, Google spune că au căutat accesorii şi soluţii prin care să le facă viaţa mai uşoară şi mai sigură animalelor atunci când sunt în maşină. În mare, nemţii vor sisteme de sunet mai bune, iar japonezii vor soluţii comode în maşină pentru ei – sau care să le uşureze timpul petrecut în trafic.

Raportul Google are miliarde de căutări ca bază de calcul pentru rezultatele finale, toate colectate între septembrie 2015 şi august 2017. Ca să-şi confirme raportul final, cercetătorii au lucrat cu 1.000 de oameni pe care i-au chestionat pentru raportul Google Car Trends.

O căutare valabilă în toată piaţa auto pentru consumatorul final e camera de bord. Majoritatea o vor pentru a se disculpa cu o probă în cazul unui accident complicat. Totodată, camera este un sistem de supraveghere care poate furniza detalii importante în cazul unui furt sau al unui conflict în împrejurimile maşinii. Însă Youtube, platforma video proprietate Google, vine şi spune că oamenii îşi cumpără camere şi ca să-şi posteze filmuleţe din deplasările cu maşina.

Americanii au căutat de 36 de ori mai mult decât nemţii şi de 10 ori mai mult decât japonezii sisteme de transport pentru câini atunci când îi iei în maşină.

Săptămâna SUV-urilor cu preţuri speciale în România

Americanii au mai căutat colantări, huse pentru volan, odorizante, cabluri auxiliare pentru muzică şi huse pentru locurile pe care stau câinii. S-a constatat o scădere a căutărilor despre sisteme audio, tuning exterior şi turbine.

În contrapunct cu americanii, nemţii au căutat ce înseamnă DAB (digital audio broadcasting) şi sisteme de sunet cu tehnologia asta integrată. Asta pentru că din 2010, în Germania s-a făcut conversia tuturor radiodifuzorilor la semnalul digital. De la un an la altul, aceste căutări au crescut cu 41% în Germania.

Japonezii sunt de două ori mai interesaţi decât americanii şi de cinci ori mai mult decât japonezii să-şi personalizeze maşina, conform Autonews. Ei caută pe Google huse pentru scaune, perdeluţe pentru geamurile laterale, umidificatoare şi minifrigidere.

Autor Alexandru Banu

Sursă Autonews

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide