Tranzacţie record pe eBay

Autor: Oraan Mărculescu 05 mai 2007 Știri auto

Botezat "General Lee", Dodge-ul Charger din 1969, vopsit orange şi inscripţionat cu "01", a devenit unul dintre simbolurile Americii pe patru roţi, fiind declarat în 2004 cel mai popular "movie car", datorită prestaţiei din serialul american "Duke of Hazards", cu mare priză la public în anii ’70-’80

Actorul John Schneider, interpretul personajului Bo Duke din film, este proprietarul maşinii încă dinainte de a o introduce în serial, ceea ce îi creşte valoarea sentimentală. În plus, pe partea şoferului, actorul a lăsat o zgârietură, considerând că "pe o scară de la 1 la 10, chestia asta îi creşte valoarea la 12!". În urma numeroaselor modificări, Charger-ul lui Shneider beneficiază de un motor HEMI de 725 CP, frâne de la Dodge Viper şi un roll-cage, fiind capabil să atingă 200 mile/oră (320 km/h).

Se estimează că, în lume, mai există 20 de exemplare originale, care au apărut în serial, însă cotaţia acestora nu depăşeşte 200.000 USD. De aceea, sunt aşteptate rezultatele oficiale ale eBay cu privire la veridicitatea sumei de 9.905.500 USD, cu care maşina lui Shneider a fost adjudecată. Incidentele în timpul licitaţiei nu au lipsit: la atingerea sumei de 6,7 milioane USD, oficialii eBay au descalificat mai multe oferte false, iar participanţii au fost obilgaţi să se înregistreze. Câştigarea unei licitaţii pe eBay are rol contractual, în cazul în care oferta nu este reală fiind considerată fraudă şi apelându-se la justiţie.

Cel mai scump automobil la o licitaţie oficială este un Bugatti Type 41 Royale Sports Coupe, din 1931, care a fost achiziţionat în 1987 cu 11 milioane USD. Însă "General Lee" devine primul exemplu pentru o licitaţie de asemenea anvergură pe internet. Suma de aproape 10 milioane USD, deşi pare exagerată, poate fi reală, deoarece actorul a declarat că scoate maşina la licitaţie pentru a finanţa o continuare a recentului său film "Collier & Co., Hot Pursuit", Shneider fiind regizor, producător şi actor principal în acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide