Un McLaren F1 e cel mai scump supercar modern din istorie

Autor: Iulian Dnistran 14 nov. 2012 Știri auto
Un McLaren F1 e cel mai scump supercar modern din istorie

McLaren F1 este una dintre legendele lumii auto. Lansat în 1992, modelul a fost declarat drept cea mai rapidă maşină de serie din lume. În cei şase ani în care a fost produs, doar 64 de exemplare de stradă au fost construite, iar toate dintre ele sunt extrem de căutate de pasionaţii cu bani.

Ei bine, un McLaren F1 a devenit cel mai scump supercar modern din istorie după ce a fost vândut în Marea Britanie pentru peste 4,4 milioane de euro.

Maşina a fost vândută de către un dealer, Tom Hartley Jr., care era şi deţinătorul McLaren-ului. El nu a spus exact care a fost suma pe care a primit-o, ci doar a declarat că „depăşeşte 3,5 milioane de lire sterline” (4,4 milioane de euro).

În comparaţie cu un Bugatti Veyron Super Sport nou care costă aproape două milioane de euro, acest McLaren F1 este de două ori mai scump, deşi are aproape 20 de ani.

Chiar dacă s-a vândut pentru atât de mulţi bani, McLaren-ul nu este, totuşi, cea mai scumpă maşină din lume, deoarece acest titlu îi aparţine unui Ferrari 250 GTO care a fost vândut în vara acestui an pentru suma de 27,6 milioane de euro (35 de milioane de dolari americani).

McLaren F1 a fost construit în doar 106 exemplare, inclusiv prototipuri şi modele de curse, şi a devenit, în 1998, cea mai rapidă maşină de serie din lume după ce a atins viteza maximă de 391 km/h.

Sub capota supercarului se află un motor V12 de 6,1 litri care dezvoltă 627 de cai putere şi care propulsează maşina de la zero până la 100 km/h în 3,2 secunde. În interior există trei scaune, iar şoferul are o poziţie de condus centrală.

Succesorul lui McLaren F1 a fost prezentat la Salonul Auto Paris 2012 şi se numeşte P1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide