Vânzarea Automobile Craiova

Vânzarea Automobile Craiova

Autor: Mediafax acum 13 ani Știri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionarul majoritar al Automobile Craiova, a anunţat că scoate la vânzare un pachet de 72,4% din acţiunile companiei, aşteptând scrisori de intenţie neangajante din partea investitorilor interesaţi până cel mai târziu la 25 aprilie. Potrivit surselor citate, în perioada imediat următoare va fi elaborat caietul de sarcini şi va fi publicat un anunţ de privatizare pentru depunerea ofertelor angajante.

Printre companiile anunţate la începutul anului de autorităţile române ca fiind interesate de preluarea Automobile Craiova se află General Motors, Ford şi grupul indian Tata Motors. Potenţialii investitori trebuie să aibă o cifră individuală de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptaţi şi o producţie de cel puţin un milion de autoturisme pe an.

Preţul pe acţiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investiţiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate în calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piaţă a uzinei din Craiova (25%) şi numărul de autoturisme produse după privatizare (20%). Investitorul va trebui să asigure o producţie la Craiova de 100.000 autoturisme după primii doi ani de la privatizare şi de 200.000 unităţi după o perioadă de patru ani.Comentarii
Inchide