Vezi câţi kilometri de autostradă se vor face în acest an şi cât costă

Autor: Andrei Nan 06 aug. 2012 Știri auto
Vezi câţi kilometri de autostradă se vor face în acest an şi cât costă

Valoarea totală a investiţiilor făcute până la sfârşitul lunii iulie a.c. pe tronsoanele de autostradă aflate în execuţie se ridică la 8,79 miliarde lei, echivalentul a circa 1,92 miliarde de euro (la un curs de 4,56 lei/euro), sumă la care se adaugă valoarea aferentă lucrărilor pe autostrada Transilvania.

La întrebarea gândul care sunt tronsoanele de autostradă care urmează să fie deschise circulaţiei în acest an, CNADNR ne-a trimis o listă care cuprinde şi segmente de autostradă pe care deja s-a deschis traficul:

– Autostrada Medgidia-Constanţa: 16,35 km
– Autostrada Cernavodă-Medgidia: 20,49 km
– Varianta de ocolire a Municipiului Constanţa: 11 km
– Varianta de ocolire Deva-Orăştie, la standard de autostradă: 32,5 km

– varianta de ocolire a municipiului Arad: 12,25 km

– Autostrada Timişoara-Lugoj, lot 1: 9,5 km („se estimează deschiderea traficului pe aceşti km”, menţionează nota de la CNADNR).

Pe de altă parte, până la sfârşitul anului 2012 oficialii CNADNR estimează că vor fi semnate cinci contracte de proiectare şi execuţie şi două contracte doar pentru proiectare a unor tronsoane de autostrăzi.

Vezi pe gândul.info care sunt tronsoanele de autostrăzi aflate în execuţie în prezent şi termenele de finalizare, dar şi ce contracte noi de autostrăzi vor fi semnate în acest an 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide