VIDEO: Hot Wheels bate recordul mondial la săritura-şurub cu maşina

Autor: Tudor Rus 17 sept. 2012 Știri auto
VIDEO: Hot Wheels bate recordul mondial la săritura-şurub cu maşina

Următorul material a luat naştere din încercarea de a afla adevărul din spatele mitului conform căruia cei de la Hot Wheels construiesc maşini în mărime naturală, le supun unor cascadorii extreme şi în funcţie de succesul acestora le transpun în variante în miniatură pentru copii

Găzduită de zona de teste a celor de la Hot Wheels, cascadoria a stabilit un nou record mondial al săriturii-şurub cu o maşină, lungimea efectivă a saltului fiind de 28 de metri. Saltul presupune lansarea de pe o rampă, o rotaţie de 360 de grade şi o aterizare pe roţi, pe o a doua rampă. Pentru ca o asemenea încercare să fie încununată cu succes, specialiştii iau în calcule variabile precum greutatea maşinii şi a şoferului, viteza vântului sau inclinarea rampei.

Ca avertisment: nu încercaţi asta acasă! O asemenea cascadorie necesită multă pregătire în detaliu şi experienţă din partea şoferului. Ca să vă faceţi o idee, o diferenţă de 3 km/h în plus sau în minus faţă de viteza optimă necesară unei cascadorii reuşite poate însemna aterizarea cu roţile în sus a maşinii, şi implicit urmări tragice pentru cascador.

PUTEŢI ADMIRA SPECTACULOASA CASCADORIE ACCESÂND VIDEOCLIPUL DE MAI JOS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide