VIDEO: Padele pe volan pentru transmisii manuale

Autor: Tudor Rus 06 nov. 2012 Știri auto
VIDEO: Padele pe volan pentru transmisii manuale

Inovaţia expusă la SEMA aparţine celor de la Master Shift, şi este de fapt un kit ce poate fi aplicat maşinilor dotate cu cutie de viteze manuală. Aceasta presupune îndepărtarea clasicului schimbător de viteze şi instalarea padelelor pe volan, exact ca la modelele prevăzute cu cutie de viteze automată. Se pare că acest kit de conversie este destinat momentan exclusiv modelului Chevrolet Corvette C6.

Deşi invenţia presupune înlocuirea levierului cu padelele de pe volan, şoferul este în continuare cel care trebuie să acţioneze ambreiajul pentru a putea trece prin treptele de viteză. În plus, sistemul beneficiază de un mecanism de siguranţă care intră în acţiune în momentul în care treptele de viteză nu sunt schimbate în concordanţă cu viteza de deplasare. În acest caz, sistemul cuplează automat treapta de viteze adecvată, în funcţie de viteza înregistrată în acel moment.

Ba mai mult, maşina poate fi dotată suplimentar şi cu un schimbător ce va permite schimbarea vitezelor în mod secvenţial, şoferii putând opta pentru fie pentru folosirea acestuia sau a padelelor de pe volan. Interesant de văzut este însă dacă ineditul sistem va avea sau nu priză la public, neobişnuita soluţie tehnică fiind un pic bizară, cel puţin la prima vedere. Mai multe detalii privind modul de funcţionare vă sunt puse la dispoziţie prin VIDEOCLIPURILE de mai jos.

CE PĂRERE AVEŢI, ESTE SAU NU UTILĂ ACEASTĂ SOLUŢIE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide