VIDEO: TOP 10 – melodii interzise la volan!

Autor: Dan Vache 01 nov. 2011 Știri auto
VIDEO: TOP 10 – melodii interzise la volan!

Acest studiu poate părea bizar, însă este de fapt unul foarte serios, prin care se investighează factorii patologici ai stresului şi posibilele remedii ale acestuia. Somnul, masajul, sportul sunt câteva exemple care ajută, însă conform cercetătorilor de la Mindlab International, cea mai bună modalitate pentru a te relaxa este muzica.

Dr. David Lewis-Hodgson afirmă că „studiile au demonstrat că muzica pătrunde adânc în creier, stimulând nu numai regiunile responsabile cu procesarea sunetului, dar şi cele asociate emoţiilor”.

„Testele au fost efectuate pe 40 de femei, pentru a observa efectul muzicii asupra funcţiilor creierului”, a spus Directorul Duncan Smith.

Pentru a ajunge la un TOP 10, cercetătorii au venit cu o listă largă de melodii care a fost ascultată de grupul de persoane, iar în urma unei selecţii, au rămas cu 10. Acestea sunt probabil cele mai relaxante melodii care nu ar trebui ascultate în timp ce conduceţi, pentru că pot duce la somnolenţă şi, în acest caz, la un eventual accident.

10. Cafe Del Mar – „We Can Fly”

9. Mozart – „Canzonetta Sull’aria”

8. Adele – „Someone Like You”

7. All Saints – „Pure Shores”

6. Barcelona – „Please Don’t Go”

5. Coldplay – „Strawberry Swing”

4. Enya – „Watermark”

3. DJ Shah – „Mellomaniac (Chill Out Mix)”

2. Airstream – „Electra”

1. Marconi Union – „Weightless”

VEZI AICI CELE 10 MELODII CARE AR TREBUI EVITATE LA VOLAN!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide