Video viral: un bărbat înoată în apa adunată pe Calea Văcărești în urma ploilor de vineri

Autor: Cristian Agatie 19 iun. 2021 Știri auto

Video viral: un bărbat înoată în apa adunată pe Calea Văcărești în urma ploilor de vineri. Zona se inundă frecvent, fiind mai joasă decât zonele din jur.

Intră în Galeria FOTO

Ploile căzute în ultimele zile au produs inundații și haos în toată țara, un bilanț provizoriu indicând morți, dispăruți și numeroase locuințe distruse și inundate. În București, ploile nu au provocat tragedii, dar apa acumulată a pus probleme șoferilor care au circulat prin zonele mai joase. În plus, autoritățile au fost nevoite să intervină pentru evacuarea apei dintr-o curte, două subsoluri și pentru degajarea a patru copaci căzuți pe carosabil.

Nu toți bucureștenii au fost deranjați de ploile căzute. Într-un clip care s-a viralizat între timp, un bucureștean este văzut „înotând” în apa care s-a acumulat pe Calea Văcărești ca urmare a ploilor de vineri. Spre amuzamentul șoferilor blocați în trafic, tânărul s-a scufundat complet în apă și a mimat mișcările de înot, după care s-a ridicat și a început să meargă.

Nu toate situațiile au fost la fel de amuzante, după cum arată știrile alarmante sosite din toate colțurile țării. Aproape 50 de localități din 18 județe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă într-un bilanț publicat sâmbătă dimineață.

Un bărbat înoată în apa adunată pe Calea Văcărești. Inundațiile fac ravagii în țară

„În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe (BC, BT, BR, BZ, CL, CV, DB, GL, GR, IF, IL, IS, HD, HR, NT, SB, TR și VN) și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme”, se arată într-un comunicat al IGSU.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe trei drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și un drum județean (DJ 105 G/SB). Autoritățile au emis în continuare o alertă de tip cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 25 de judeţe până luni. Hidrologii au mai emis și o avertizare cod galben, care este în vigoare luni la miezul nopții pe râuri din 31 de județe.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis și o serie de recomandări pentru populație în zonele afectate de ploi:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Zona cuprinsă între Sun Plaza și Calea Vitan a Căii Văcărești se inundă frecvent în urma ploilor torențiale, dat fiind că este semnificativ mai joasă decât terenurile din jur. În urmă cu numai o săptămână întreaga zonă se transformase într-un lac imens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide