Viitorul G-Class de la Mercedes-Benz: Ener-G-Force

Autor: Tudor Rus 19 nov. 2012 Știri auto

Prezentat ca model participant la Los Angeles Design Challenge 2012, SUV-ul Ener-G-Force se pliază perfect pe tematica din acest an a concursului: „Vehicul de patrulă pentru autostrăzile anului 2025”. Pe lângă faptul că un asemenea model trebuie să ajungă rapid oriunde este necesar, indiferent de tipul de teren pe care trebuie să-l străbată, caracteristicile eco nu trebuiesc neglijate.

Iar pentru a îndeplini toate condiţiile impuse de regulament, inginerii de la Mercedes-Benz au dezvoltat conceptul Ener-G-Force folosing platforma lui G-Class, schimbând însă drastic look-ul SUV-ului, pentru a-l integra în perioada futuristă pentru care a fost gândit. Toate suprafeţele lui Ener-G-Force exprimă intensitate şi tensiune, completate de grila frontală dominantă şi luminile cu LED-uri în forma literei G. De deplasarea pe toate tipurile de suprafeţe se ocupă roţile imense dotate cu jante de 20 inci, ce îşi aduc la rândul lor contribuţia la alura impunătoare a SUV-ului.

Şi modul de propulsie al conceptului este de domeniul viitorului, rezervoarele de la nivelul plafonului stocând apa şi transferând-o către sistemul hydro-tech, unde hidrogenul este separat de oxigen şi transformat în energie electrică, folosită ulterior la alimentarea celor patru motoare ce acţionează independent fiecare roată a SUV-ului, în funcţie de cerinţele impuse de mediul de rulare. Mai mult, sistemul oferă o autonomie de 800 km, graţie bateriilor amplasate în zona pragurilor laterale, care îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul de energie din acumulatori.

MAI MULTE IMAGINI CU ENER-G-FORCE, SUV-UL VENIT DIN VIITOR, GĂSIŢI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide