Volkswagen face un model low cost

Autor: Cosmin Iordache 09 apr. 2008 Știri auto
Volkswagen face un model low cost

Volkswagen va produce la uzina Kaluga din Rusia, începând cu  sfârşitul anului 2009, un automobil ieftin, derivat din modelul de clasă mică Polo, care va concura cu Logan, Hyundai Accent şi Lada Kalina, a declarat Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de Administraţie al VW pe probleme de dezvoltare.

"O nouă maşină «de buget», bazată pe modelul Volkswagen Polo va fi produsă în uzina Kaluga, la sfârşitul anului 2009", a confirmat Hackenberg, conform Russia-InfoCentre. Cu acest nou model, Volkswagen ţinteşte cota de piaţă deţinută de Renault Logan, Lada Kalina sau Hyundai Accent, automobile cu preţuri ce gravitează în jurul a 10.000-12.000 de euro, ce câştigă tot mai mulţi adepţi în ţările estice.

Apariţia unui model cu preţ avantajos, dar născut sub semnul fiabilităţii germane, ar putea însemna o adevărată revoluţie în acest segment şi o reală ameninţare pentru jucătorii actuali, poziţionaţi la baza piramidei preţurilor. Presa din Rusia consideră că jumătate dintre automobilele produse la Kaluga de către Volkswagen vor costa mai puţin de 10.000 de euro. Analiştii apreciază, însă, că această valoare va fi preţul pentru varianta de intrare.

Modelul low-cost va fi produs în 75.000 de exemplare şi va fi destinat pieţei din Rusia, preconizată a fi următoare mare piaţă a Europei, şi ţărilor din jur. La fabrica de la Kaluga se mai produc în prezent şi alte modele VW şi Skoda.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide