Volkswagen Golf 7 BlueMotion: cel mai economic Golf din istorie

Autor: Tudor Rus 27 sept. 2012 Știri auto

Cei de la Volkswagen se laudă cu noul Golf BlueMotion ca fiind cel mai economic model Golf construit vreodată, aceasta înregistrând un consum de 3,2 l / 100 km.şi emisii de CO2 situate în jurul valorii de 85g/km. Aceste cifre se traduc într-o autonomie de 1,562 km, cel puţin teoretic. Tot pe hârtie, Volkswagen estimează că un client care conduce în medie 15.000 de km pe an, va avea nevoie să realimenteze de doar 10 ori pe parcursul întregului an.

Golf BlueMotion va fi propulsat de un motor diesel nou TDI de 1,6 litri ce produce 109 CP şi un cuplu de 250 Nm la 1.500 rpm. Cu aceste specificaţii, Golf Bluemotion atinge o viteză maximă de 202 km/h. În plus, pentru a îmbunătăţi şi mai mult performanţele economice ale maşinii, inginerii de la Volkswagen au dotat Golful cu anvelope cu rezistenţă scăzută la înaintare, un sistem Start/Stop, un altul de regenerare a bateriei şi rapoarte mai lungi pentru cutia de viteze manuală, în 5 trepte.

Exteriorul a fost special gândit pentru a favoriza coeficientul aerodinamic prin adăugarea unui spoiler pe plafon, a prizelor laterale de ghidare a aerului şi a grilei radiatorului parţial închisă. Tot în acest scop, suspensia a fost coborâtă şi frânele au fost dotate cu canale speciale de răcire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide