Volkswagen Golf TwinDrive 174 CP

Autor: Silviu Draganescu 30 iun. 2008 Știri auto

Volkswagen Golf TwinDriveHibridul german se deosebeşte de cele obişnuite prin faptul că motorul electric în loc să îl ajute pe cel termic, este ajutat de cel din urmă. Astfel, noul Volkswagen Golf TwinDrive este capabil de o autonomie de aproximativ 50 de km exclusiv pe bateriile de tip litiu ion. Motorul electric este alimentat de un motor clasic ce dezvoltă 174 CP, inginerii germani recunoscând faptul că viitorul este cel al electricităţii.

Bateriile pot fi încarcate direct la priză, şi într-o demonstraţie realizată în Germania, au obţinut un consum mediu de 2,5 litri la suta de km, cel ma probabil procedura de testare fiind următoarea: s-a pornit cu bateriile pline, s-au consumat şi pe urma maşina a rulat pe baza energiei propulsorului termic până când consumul a ajuns la cel scontat. Chiar şi aşa, realizarea germanilor este de apreciat, fiind ideală pentru micile deplasări urbane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide