Volkswagen preia oficial Porsche

Autor: Laurenţiu Florescu 06 iul. 2012 Știri auto
Volkswagen preia oficial Porsche

Dacă acum ceva timp, Porsche dorea să achiziţioneze Volkswagen, acum se întoarce roata şi constructorul din Wolfsburg a cumpărat oficial marca sportivă germană. În anii 2008 şi 2009, fost CEO de la Porsche, Wendelin Wiedeking, a încercat să achiziţioneze „marca poporului” prin intermediul unor manevre financiare şi investiţii riscante, care au dat greş şi aproape au adus în faliment compania din Stuttgart.

Această greşeală s-a tradus în sfârşitul a cei 18 ani de carieră în domeniul auto a lui Wiedeking. Volkswagen vine acum în salvarea simbolului sportiv german şi achiziţionează şi restul de 50,1 % din acţiunile companiei pentru suma de 5,61 miliarde de dolari.

Chiar dacă acum, Porsche se află sub tutela grupului VAG, constructorul din Stuttgart îşi va dezvolta în continuare independent modelele şi totul se va rezuma ca şi până acum la o colaborare între cele două companii. Este posibil ca în viitor, modelele sportive Volkswagen şi Audi să împrumute tehnologie de la Porsche, iar noi ne bucurăm pentru acest lucru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide