Volkswagen up! va primi un motor TDI de 0,8 litri

Autor: Iulian Dnistran 24 oct. 2012 Știri auto

Volkswagen up! va avea, din 2013, un nou motor disponibil pe lista de opţiuni. Pe lângă propulsorul cu trei cilindri pe benzină şi o capacitate de 1,0 litri din prezent, Volkswagen va oferi un diesel TDI cu doar doi cilindri şi o capacitate de 0,8 litri.

Dar nu este vorba despre orice diesel, ci despre o adaptare a celui montat pe conceptul XL1, care produce 48 de cai-putere şi care, ajutat de un set de baterii şi un motor electric de 27 de cai-putere, scoate un consum de combustibil de doar 1 l/100 km.

Deşi şansele ca modelul up! să primească un sistem de propulsie hibridă şi să ajungă la consumul impresionant de 1 l/100 km sunt destul de mici, ne putem aştepta, totuşi, ca supermini-ul cu motor TDI de 0,8 litri să consume mai puţin de 4 l/100 km.

Dacă nu vi se pare un consum suficient de mic, Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare al Volkswagen, a declarat la Salonul Auto Sao Paulo că prototipul XL1 va intra în producţia de serie anul viitor, ceea ce înseamnă că oricine îşi va putea cumpăra o maşină care consumă doar un litru de motorină la 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide