Volvo V70 şi XC70 chemate în service

Autor: Cosmin Iordache 30 apr. 2008 Știri auto
Volvo V70 şi XC70 chemate în service

Importatorul Volvo în România recheamă în service 43 de automobile XC70, pentru remedierea unor eventuale probleme la sistemul de airbag, măsura preventivă făcând parte dintr-un program amplu  de rechemări la nivel mondial.

"S-a identificat o posibilă problemă, la modelele XC70 şi V70, în declanşarea airbag-urilor cortină (montate în partea de sus, pe părţile laterale ale automobilului – n.r.) cauzată de o problemă de soft. Practic, în caz de impact, o întârziere a unităţii de comandă ar putea cauza o întârziere a deschiderii airbag-urilor cortină. Această rechemare este o metodă preventivă prin care fiecărei maşini i se face un upgrade gratuit de soft", au declarat,agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii EIT-Forum Auto în România.

Volvo a chemat în service 65.000 de modele V70 şi XC70 pentru o posibilă defecţiune la airbagurile laterale. Modelele vizate au fost comercialzate începând cu luna septembrie 2007 până în prezent, indiferent de continentul unde au fost livrate. Deşi Volvo spune că totul e o chestiune de milisecunde, din motive de siguranţă constructorul suedez de automobile a preferat să deruleze o amplă campanie pentru a preîntâmpina posibilele cazuri grave.

Această acţiune nu este singulară, în luna februarie a acestui an, EIT-Forum Auto a mai rechemat în service 30 de automobile S40 şi V50 produse în perioada 2004-2006 şi vândute în România, ca parte a unui program care a inclus peste 80.000 de maşini la nivel mondial, din cauza apariţiei unor puncte de coroziune la dispozitivul de acţionare a pompei de benzină


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide