VW – un model super econimic

Autor: Andrei Nan 02 iul. 2008 Știri auto

Conceptul  a fost prezentat în urmă cu şase ani, oficialii VW declarând la acea vreme că maşina se va lansa în 2012, deoarece cam atunci va scădea preţul fibrei de carbon. Cum acest lucru s-a întâmplat mai devreme, se pare ca VW vor lansa maşina în 2010, potrivit celor de la CAR.

Conceptul era dotat cu un propulsor monocilindric de 299 CC, alimentat cu motorină, care dezvolta o putere de 8,4 CP şi era cuplat la o cutie manuală cu şase trepte. Se pare că, conceptul era capabil de un consum de doar 0,83 litri/100km. Maşina cu două locuri cântărea doar 300 de kg, greutate care nu va fi păstrată în varianta de serie, datorită dotărilor suplimentare de securitate precum ABS sau ESP, airbag pentru şofer şi o transmisie secvenţială.

Conform Car, varianta de serie va păstra în linii mari designul conceptului şi modul de amplasare al celor două scaune. Potrivit sursei, maşina va costa în jur de 20.000-30.000 de euro, fiind produsă în aproximativ 1.000 de unităţi anual.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide