Weber Sportcars

Autor: Andrei Nan 11 nov. 2008 Știri auto

Weber SportcarsPentru ca maşina celor de la Weber Sportcars să devină cea mai rapidă maşină de stradă, inginerii au utilizat cele mai noi tehnologii de aerodimanică şi construcţie a caroseriei. Greutatea totală a maşinii este de numai 1.100 kg. Propulsorul biturbo V8 de 7.0 litri, derivat din motorul LS7, a suferit modificări majore pentru ca puterea sa atingă 900 CP şi a cuplului motor valoarea de 1.050 Nm.

Pentru ca performanţele foarte ridicate ale maşinii, sprintul de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde şi viteza de top de peste 400 km/h, să fie atinse, puternicul propulsor este cuplat la o cutie de viteze semi-automată cu şase rapoarte care schimbă treptele de viteză în 50 de milisecunde. Mai mult decât atât, cutia de viteze şi transmisia integrală sunt construite in house, astfel constructorul asigurându-se de fiabilitatea celor două componente, în condiţiile unui cuplu motor imens.

Weber Sportcars Stabilitatea maşinii este asigurată de suspensia sport, inspirată din lumea curselor cu motor, dar mai ales de un centrul de greutate foarte jos şi de o distrubuţie perfectă a greutăţii maşinii pe cele două axe, 50:50. Pentru a obţine distrubuţia maselor egală pe cele două axe, constructorul a echipat maşina cu patru rezervoare care însumnează 110 litri.

Maşina poate fi achiziţionată la un preţ de aporximativ 998,300 euro, preţ fără taxe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide