Zvonuri: BMW i4 va fi versiunea coupe a lui BMW i3?

Autor: Oraan Mărculescu 01 nov. 2012 Știri auto
Zvonuri: BMW i4 va fi versiunea coupe a lui BMW i3?

Ofensia BMW în domeniul maşinilor electrice a demarat cu două concepte foarte diferite: monovolumul urban BMW i3, respectiv supercarul BMW i8. Ceea ce, evident, lasă loc multor speculaţii privind modele din alte categorii, care pot umple golul dintre i3 şi i8.

Cea mai recentă ipoteză este folosirea lui BMW i3 pentru un model derivat, care ar putea să se numească BMW i4. Dat fiind nomenclatorul BMW (în care cifrele pare reprezintă versiunile sportive derivate din modelele cu cifre pare), cel mai probabil BMW i4 va fi versiunea coupe a lui BMW i3.

Mulţi fani acuză monovolumul BMW i3 că este lipsit de sportivitatea caracteristică BMW-urilor, deci BMW i4 ar trebui să rezolve această problemă. Rămâne de văzut dacă va fi vorba doar de un i3 cu două potiere sau i4 va avea o caroserie cu modificări mai ample, care să-i confere un aspect mai dinamic.

În ce priveşte sistemul de propulsie, unele zvonuri afirmă că acest concept BMW i4 ar putea fi echipat cu un motor electric mai potent, care să depăşească 200 CP (BMW i3 are un motor electric de 170 CP).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide