8.500 preţ de start pentru o maşină care arată şi se comportă de mult mai mult

Autor: Alexandru Banu 19 iul. 2017 Test drive

Îmi aduc aminte de C-Elysee când am intrat cu treabă la Citroen acum vreo 2 sau 3 ani. Am văzut o maşină mişto în showroom şi nu ştiam de ea. Am văzut şi preţ de plecare sub 10.000 de euro şi am aflat mai multe. Era alternativa pentru Logan sau mult mai germanul Rapid (Skoda). Arăta bine înăuntru, bine pe afară. Ce motiv aveai să nu o alegi? O preconcepţie despre mărcile franţuzeşti sau iubirea pentru brand-ul românesc Dacia. Altul, nu văd nici acum după testul cu noul C-Elysee, a doua generaţie după cea lansată în 2013 – aşa cum spuneam mai sus.

O să începem de la coadă. De la 8.500 de euro preţ de plecare pentru varianta de bază. Sau de la 13.000 ceea ce am testat noi (cu tichet RABLA inclus). Un preţ pe care nu-l putem comenta după experienţa cu această maşină. Ştiţi problema de mate care te duce din punctul A în punctul B? Şi noi. Dar nu e atât. C-Elysee 2017 e mult mai mult. E o maşină care te duce din punctul A în punctul C, cu “C” de la confort.

Citroen ne surprinde cu o maşină închegată-corect. Nu auzi plasticul bolborosind, nu cântă greierii la denivelări pe şosea şi, foarte important, nu auzi nimic de afară. E foarte bine antifonată şi vorbim de un motor diesel de 1.6 litri şi 100 de cai. Înaintăm în test de la coadă, aşa cum am început cu preţul.

Consumul după 600 de km făcuţi e inexistent. Ok, exagerăm, dar e foarte mic. Cel din fişa tehnică oficială a lui C-Elysee 2017 e aproape de adevăr. Nu sunt 4 litri / 100 km, dar sunt 5 cu aerul pornit şi cu mers în limitele 50-70 în comune, 130 – !!! pe autostradă. Am forţat un pic peste şi maşina poate lejer mai mult.

Mergem în pagina următoare a testului ca să aflăm cum se stă maşina dinamic şi pentru concluziile testului (+galerie foto Citroen C-Elysee 2017)

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide