Am condus Mercedes-Benz S 500 4Matic – acum cu 435 CP!

Mai avem aproximativ un an până la primul test cu noua Clasa S, dar actuala versiune 500 este atât de bună, încât stau să mă întreb... E nevoie de un S nou?!

Am condus Mercedes-Benz S 500 4Matic – acum cu 435 CP! Am condus Mercedes-Benz S 500 4Matic – acum cu 435 CP!

Urmând calea ecologiei, Mercedes-Benz a spus adio propulsorului V8 de 5,5 litri, iar în locul său a adus în gamă un motor de rachetă. Cu 4,7 litri cilindree, bi-turbo, 435 CP şi 700 Nm, un S 500 se transformă complet. Dintr-o limuzină rapidă, S 500 s-a transformat într-o limuzină absolută.

Dacă nu cumva ai embleme AMG pe tine sau eşti construită în America, a avea motor V8 aspirat este acum o excentricitate în lumea limuzinelor de lux ultrarapide. Desigur, doar câteva modele AMG bine alese mai au sub capotă uriaşul motor de 6,2 litri aspirat, în rest, soluţia bi-turbo alimentează cu putere un V8 de 5,5 litri.

După cum am spus de mai multe ori, downsizing-ul a adus bucurie ecologiştilor şi extaz pentru inginerii îndrăgostiţi necondiţionat de putere şi viteză. Iar actualul S 500 confirmă acest lucru. Vechiul model, echipat cu doar 388 CP din motorul aspirat de 5,5 litri, pare venit din epoca de piatră. Atât la acceleraţii, reprize şi comportament în plaja inferioară de turaţii, cât şi, în mod surprinzător, la sunet.

Dacă fostul motor suna bine peste 4.000 rpm, noua versiune bi-turbo este superbă atât până la această valoare, cât şi dincolo de aceasta. Evacuarea este în continuare foarte silenţioasă, deşi vorbim despre un motor care are toate caracteristicile ce îi permit să facă spectacol la orice acceleraţie, dar motorul transmite un sunet superb în habitaclu, un sunet de care motorul de 5,5 litri nu era capabil.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.