Am condus noul Infiniti M30d

Infiniti face un pas imens cu modelul M. Are ambiţii mari şi vrea să calce în picioare concurenţa formată din BMW seria 5, Mercedes-Benz E-Klasse şi Jaguar XF. Competiţia se încinge...

Am condus noul Infiniti M30d Am condus noul Infiniti M30d

Infiniti îşi anunţă intenţile serioase în Europa cu modelul mare M. Este o berlină de dimensiuni generoase ce rivalizează cu seria 5 de la BMW, E-Klasse-le lui Mercedes şi Jaguar XF. Şi după ce am mers cu modelul M în Italia, ne-am convins că Infiniti nu doar se laudă ci chiar oferă un automobil complet.

Dacă până acum, Infiniti în Europa era mai mult cunoscută pentru modelele SUV ca FX şi, mai nou, EX, divizia de lux Nissan încearcă acum să se impună şi în zona berlinelor. A adoptat un motor diesel capabil ce se găseşte pe modelele FX şi EX iar ofensiva în zona berlinelor de lux este dusă acum de modelul M30d.

Infiniti M30d GT Premium

Noul sedan de lux propus de Infiniti atacă piaţa europeană cu două motorizări deocamdată. Ambele au şase cilindri în V. Primul este un turbodiesel de trei litri ce dezvoltă 240 CP şi 550 Nm iar al doilea este o benzină de 3,7 litri cu 320 CP şi 360 Nm. Ambele motoare sunt rafinate şi oferă suficiente performanţe dat grosul vânzărilor în Europa va fi alcătuit din M-uri cu motor diesel. Peste şase luni de zile va exista şi o variantă hibrid a modelului M. Aceasta va avea indicativul M35h şi va fi propulsat de un motor pe benzină V6 de 3,5 litri, un motor electric şi un set de acumulatori.

Infiniti M37s

Modelul M este un automobil mare. Este mai impunător decât rivalele din Germania. Este impozant şi sculptural ca aspect. Designul exterior este fidel stilului Infiniti. M-ul se înscrie bine în linia familiei de modele: FX, EX şi G. Dacă din faţă te poţi obişnui cu aspectul, în spate M-ul nu m-a convins. Parcă un pic prea banal pentru clasa mare. Dar aspectul este o chestiune de gust, iar un Infiniti va întoarce capul cunoscătorilo pe stradă. Pentru ceilalţi este o berlină mare şi atât.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.