Am condus noul Jaguar XJ în România

Jaguar a renunţat la clasicism cu noul XJ şi a îmbrăţişat viitorul digital. Avem în faţă versiunea hi-tech a unui simbol al luxului: cea mai mare berlină Jaguar.

Am condus noul Jaguar XJ în România Am condus noul Jaguar XJ în România

Jaguar XJ a fost şi este un simbol al luxului. O berlină lungă care a fost mereu unul din reprezentaţii spiritului conservator britanic. Mereu cu un pas în urma concurenţei germane în ceea ce priveşte calitatea, dar cu motoare excelente, vechea generaţie a fost un model excelent dar care nu reuşea să atragă prea mulţi din clienţii fideli mărcilor germane.

Designul prea clasic era unul din elementele care descumpănea un client nou. De aceea, Jaguar a trecut printr-o întinerire a gamei şi ultimul pe listă a fost lăsat clasicul XJ. Ian Callum, designerul Jaguar, s-a întrecut pe sine şi a reuşit o siluetă incredibilă pentru o limuzină de lux ce măsoară peste cinci metri lungime. Silueta aduce mai degrabă cu un coupe decât cu cea a unei berline. Este elegantă şi impunătoare în acelaşi timp. A dispărut pisica clasică arcuită de pe capotă în favoarea unei sigle minimaliste amplasată în centrul calandrului din plasă cromată. Farurile sunt mici şi încruntate ceea ce îi conferă şi un look agresiv. În spate, noul XK are forme controversate şi stopuri alungite cu LED-uri.

Pe lângă versiunea testată de noi care are 5.122 mm lungime mai există şi o versiune cu ampatament mărit care are 5.247 mm lungime. Silueta este incredibilă şi maşina atrage multe priviri. Este fără îndoială una din cele mai frumoase maşini ce se pot cumpăra în acest moment.

Există versiuni mai rapide ale noului XJ decât modelul nostru. Jaguar oferă atat motorul V8 benzină atât în varianta aspirată cât şi cea supraalimentată. Dar cele mai bine vândute versiuni sunt cele cu motor diesel. Jaguar a înţeles asta, iar propulsorul de 2,7 litri era o bună bază de plecare. Noul XJ foloseşte un V6 turbodiesel de trei litri ce dezvoltă 275 CP şi 600 Nm! Acest motor este asociat cu o cutie de viteze automată cu şase trepte.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.