Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV

Maşina electrică a debarcat oficial în Europa. Vine din Japonia şi se numeşte Mitsubishi i-MiEV, oferă patru locuri, un portbagaj mic şi 150 km de autonomie.

Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV Am condus versiunea europeană Mitsubishi i-MiEV

Încet-încet, automobilul electric îşi face loc în viaţa noastră. Suntem la un nou început. Constructorii spun că automobilul electric este o soluţie viabilă pentru mobilitate urbană şi ca va salva planeta. Însă mai sunt multe de făcut...

La Salonul Auto de la Paris, Mitsubishi a prezentat versiunea europeană a modelului i-MiEV. Este un automobil de clasă mini cu patru portiere şi patru locuri. Este propulsat de un motor electric alimentat de acumulatori şi poate fi alimentat de la orice priză casnică standard de 220V.

Sfârşitul anului aduce modelulul 100% electric în 14 ţări europene. În România, Mitsubishi i-MiEV se va vinde începând cu luna martie a anului viitor. Preţul este prohibitiv pentru marea majoritate, un i-MiEV urmând să coste undeva între 30.000 şi 35.000 euro în funcţie de facilităţile acordate de guvernele ţărilor unde este comercializat acest model.

Am mers la Paris pentru a lua contact cu versiunea europeană a modelului japonez. Nu eram la primul contact cu acest model. Acum ceva vreme am condus un exemplar japonez de preserie chiar pe străzile Bucureştiului iar în Suedia am avut şansa să merg cu Citroen C-Zero, versiunea lui i-MiEV comercializată de marca franceză.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.