Am testat Chevrolet Orlando 1.8LT+ în România

Chevrolet a reuşit să producă un monovolum mai mult decât interesant. Se numeşte Orlando şi are un atu greu de refuzat: un preţ imbatabil.

Am testat Chevrolet Orlando 1.8LT+ în România Am testat Chevrolet Orlando 1.8LT+ în România

Chevrolet Orlando este cel mai nou model din gamă. A fost lansat de curând şi colegul Oraan v-a împartăşit primele impresii de la lansarea internaţională acum nu foarte multă vreme.

Mie mi-a revenit sarcina să îl pun la încercare acasă. Am mers timp de o săptămână cu un Orlando 1.8 benzină. Nu mă aşteptam, dar eu unul am rămas puţin surprins de această maşină.

Se cunoaşte aversiunea românilor către modelele break şi monovolum. Le percep ca vehicule utilitare şi puţini sunt cei care se îndreaptă spre acest gen de modele atunci când au nevoie de o maşină de familie. Eu unul apreciez un break iar monovolumul mi s-a părut maşina ideală pentru o familie numeroasă.

O linie simplă, aproape pătrăţoasă.

Orlando oferă şapte locuri în 4,6 metri lungime. Este un automobil care nu încearcă să impresioneze prin linii complexe ci mai degrabă te convinge printr-un desing simplu şi cinstit. Botul are o tentă retro şi o capotă lungă, adevărată. Sigla Chevrolet este mai mare ca oricând şi acest lucru atrage atenţia. Însă toate capetele pe care le-am întors pe stradă zâmbeau. Inginerii Chevrolet au ales şi soluţia portierelor clasice pentru locurile din spate. În afară de Renault care a rămas fidel acestui sistem, mai toată lumea foloseşte portiere culisante în acest segment.

Deşi pare mare, Orlando are doar 4,6 metri lungime.

Mă aşteptam ca Orlando să fie mai impozant. Dar la 4,6 metri este lung cât un automobil de clasă mare şi te poţi descurca fără probleme cu el în trafic. Senzorii de parcare ajută la manevrele cu spatele, iar luneta chiar oferă vizibilitate. La volan poziţia este la fel de joasă ca la un automobil normal, dar scaunul poate fi reglat pe înălţime pentru cine doreşte un pic de perspectivă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.