Am testat Land Rover Freelander SD4 SE facelift

Land Rover Freelander a trecut printr-un discret facelift. Câteva detalii vizuale au fost modificate, dar cel mai mic SUV Land Rover este mai bun ca oricând.

Am testat Land Rover Freelander SD4 SE facelift Am testat Land Rover Freelander SD4 SE facelift

Land Rover Freelander facelift nu este un model foarte nou. Este disponibil de ceva vreme la vânzare. Am reuşit să îl punem la încercare într-o zi geroasă şi l-am dus în zăpadă.

Am găsit mult alb mai la munte un pic şi l-am bagat pe Freelander până la gât în zăpadă. Nu a crâcnit, ba chiar i-a plăcut.

Avem de a face cu ultima evoluţie a modelului Freelander. Este un facelift ce a modificat spoilerul şi calandrul faţă şi a adus stopuri cu rame fumurii în partea din spate. Plus oglinzi retrovizoare ceva mai mari şi jante cu design nou.

Un look clasic

Noul calandru face din Freelander 2 un membru perfect integrat în familia Land Rover. În plus îi dă o tentă ceva mai burgheză dar în rest maşina este identică cu ce eram obişnuiţi.

Freelander 2 este unul din liderii clasei SUV. Are ablităţi de off-roader adevărat graţie pedigree-ului Land Rover dar şi o dinamică suficient de abilă. Există un singur motor diesel de 2,2 litri ce vine acum în două variante de putere. Modelele desemnate TD4 au 150 CP iar cele cu sigla SD4 oferă 190 CP. Acesta din urmă a fost prezent în cadrul testului nostru. Motorizările diesel de la Land Rover satisfac acum normele de poluare Euro5. Pe lângă motorul diesel cu două versiuni de putere în oferta Land Rover Freelander 2 mai există şi un motor pe benzină cu şase cilindri. Poartă numele i6, are 3,2 litri şi oferă 233 CP.

Nu contează suprafaţa de rulare, Freelander se va descurca.

Modelul nostru SD4 de 190 CP a venit dotat cu cutie de viteze automată cu şase trepte şi nivel de echipare SE. Suficient de bine dotat, singurul lucru care lipsea a fost sistemul de navigaţie şi displayul color ce se alfă în vârful consolei centrale la modelele de top. Dar ne putem descurca şi fără el. Partea bună este că dacş nu există display-ul mare, avem în schimb un spaţiu de depozitare generos.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.