Am testat noul Hyundai Veloster în România

Noul hot-hatch de la Hyundai, ce vine să înlocuiască modelul Coupe, a fost scos la un test drive pentru a vedea ce atuuri are acesta faţă de concurenţi şi dacă este într-adevăr atât de sportiv pe cât pare.

Am testat noul Hyundai Veloster în România Am testat noul Hyundai Veloster în România

Noul Hyundai Veloster este cu totul nou, nu seamănă deloc cu modelul pe care îl înlocuieşte, arată senzaţional şi este mult mai atractiv decât vechiul Hyundai Coupe.

Păstrând în proporţie de 60% detaliile de design ale conceptului, noul model arată sportiv şi modern. Fiind un hot-hatch coupe cu 3 uşi, acest lucru îl face să pară mai special. Are două portiere pe partea dreaptă şi una pe partea şoferului.

Spre deosebire de MINI Clubman sau Mazda RX-8, unde cele două portiere se deschid invers, adică în stilul "suicide doors", aici portiera spate se deschide normal. Aşadar, dacă ne uităm din lateral, avem fie un coupe veritabil, fie un hatchback cu adevărat sportiv.

Dacă v-aţi întrebat de unde îi vine numele de Veloster, acesta nu este decât o combinaţie dintre două cuvinte care îl şi caracterizează: "velocity", care înseamnă viteză, şi "roadster", care înseamnă distractiv la condus.

Hyundai Veloster va intra în clubul hot-hatch-urilor compacte din Europa, unde va concura cu modele precum VW Scirocco, Renault Megane 3 Coupe, Volvo C30 şi viitorul Opel Astra GTC.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.